Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Υψηλό πρόστιμο στην Qualcomm από την Κομισιόν
[Η Ναυτεμπορική]: Υψηλό πρόστιμο στην Qualcomm από την Κομισιόν

[Η Ναυτεμπορική]: Υψηλό πρόστιμο στην Qualcomm από την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλλε πρόστιμο ύψους 242 εκατομμυρίων ευρώ στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής microchip.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Κομισιόν που οδήγησε στην επιβολή αυτού του υψηλού προστίμου στην Qualcomm, η εταιρεία πούλησε προϊόντα απαραίτητα για τη σύνδεση σε δίκτυα 3G στις κινεζικές εταιρείες Huawei και ZTE, ασκώντας πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στον ανταγωνιστή της Icera. Αυτό, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο νομοθέτη, αντιτίθεται στα όσα προβλέπει το εμπορικό δίκαιο στην ευρωπαϊκή επικράτεια και αυτός είναι ο βασικός λόγος που οδήγησε στην επιβολή τόσο υψηλού προστίμου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Μαργκρίτ Βεστάγκερ, η επίτροπος για ζητήματα ανταγωνισμού της Ε.Ε., τα chipsets για τη σύνδεση σε δίκτυα mobile Internet είναι βασικά συστατικά της λειτουργίας των κινητών συσκευών, προκειμένου να έχουν αυτές απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες του Διαδικτύου. Η πολιτική που ακολουθεί η Qualcomm θεωρείται ότι ενισχύει μερικές εταιρείες έναντι άλλων στον εν λόγω τομέα και αυτό έχει επιβάλλει την τιμωρητική πολιτική εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πλευρά της Κομισιόν τονίζει ότι η εμπορική πολιτική της Qualcomm δεν πλήττει μόνο τον ανταγωνισμό στο ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά αποτελεί και σημαντική τροχοπέδη για την καινοτομία στον τομέα της ανάπτυξης του mobile Internet. O τομέας αυτός της αγοράς είναι εκείνος που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό και τις εταιρείες, στοιχείο που θέλει να ενισχύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!