Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Με υψηλές ταχύτητες έτρεξε η Κίνα το πρώτο τρίμηνο
[Η Ναυτεμπορική]: Με υψηλές ταχύτητες έτρεξε η Κίνα το πρώτο τρίμηνο

[Η Ναυτεμπορική]: Με υψηλές ταχύτητες έτρεξε η Κίνα το πρώτο τρίμηνο

Μία γυναίκα κάνει βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο, στο κέντρο της πόλης Κουνμίνγκ, διακοσμημένο με πολύχρωμες ομπρέλες. Χάρη στην ισχυρή κατανάλωση η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς 6,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Με ταχύτερους των προσδοκιών ρυθμούς αναπτύχθηκε η κινεζική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2018, χάρη στην ισχυρή καταναλωτική ζήτηση, τις ισχυρές επενδύσεις και παρά τα μέτρα που είχαν ως στόχο να βάλουν φρένο στην πιστωτική επέκταση και στις τιμές στέγης. Τη φόρα του ασιατικού δράκου δεν ανέκοψε ούτε η κλιμακούμενη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ στο μέτωπο του εμπορίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το ΑΕΠ της Κίνας αναπτύχθηκε 6,8% το πρώτο τρίμηνο τους έτους, με τη δεύτερη οικονομία του πλανήτη να διατηρεί έτσι τους ίδιους ρυθμούς με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, έναντι προβλέψεων για ελαφρά επιβράδυνση.

Άκρως ανθεκτική αποδεικνύεται η κατανάλωση, η οποία και κάλυψε το 77,8% της οικονομικής ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο. Τον Μάρτιο οι πωλήσεις λιανικής έκαναν άλμα 10,1%, ενώ σε διψήφιο ποσοστό ενισχύθηκαν συνολικά το πρώτο τρίμηνο. Μεγάλο ήταν το στήριγμα των online πωλήσεων, που αυξήθηκαν 35,4% το διάστημα Ιανουρίου- Μαρτίου.

Ώθηση στην ανάπτυξη έδωσαν επίσης οι επενδύσεις, που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες και αυξήθηκαν 34,2% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων επίσης σηημείωσαν αύξηση 10,1% στο τρίμηνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!