Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε υψηλά εξαμήνου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
[Η Ναυτεμπορική]: Σε υψηλά εξαμήνου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

[Η Ναυτεμπορική]: Σε υψηλά εξαμήνου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

«Γκάζι» πάτησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εν μέσω σεναρίων για συγχώνευση μεταξύ Peugeot και Fiat Chrysler, αλλά και την «ψήφο εμπιστοσύνης» από την Bank of America Merrill Lynch, συστήνοντας στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές επιλεγμένων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,6% σε υψηλά σχεδόν έξι μηνών και συνεχίζοντας το ανοδικό σερί επί πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο δείκτης έχει αποσβέσει όλες τις απώλειες από το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και οδεύει προς τις καλύτερες επιδόσεις τριμήνου της τελευταίας τετραετίας. Ο ευρωπαϊκός δείκτης του κλάδου αυτοκινήτων ενισχύθηκε 2,4%, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη τριμήνου.

Οι περισσότερες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε 0,34%, κλείνοντας σε υψηλα πενταμήνου. Ο DAX της Φραγκφούρτης κατέγραψε άνοδο 1,13%, χάρη στα κέρδη των Daimler, Porsche και Volkswagen. Oι φήμες περί συγχώνευσης με επίκεντρο τη Fiat Chrysler έδωσαν ώθηση και στον FTSE MIB του Μιλάνου, που έκλεισε με άνοδο 0,92%. Ενισχυμένος 0,24% και ο CAC 40 του Παρισιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!