Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπουργεία: Άλλοι 24 νέοι γενικοί γραμματείς
[Η Ναυτεμπορική]: Υπουργεία: Άλλοι 24 νέοι γενικοί γραμματείς

[Η Ναυτεμπορική]: Υπουργεία: Άλλοι 24 νέοι γενικοί γραμματείς

Άλλοι 24 γενικοί γραμματείς υπουργείων ανακοινώθηκαν σήμερα. Με αυτούς, μετά και τους πρώτους 28 που έγιναν γνωστοί χθες , συμπληρώθηκαν οι συνολικά 52 γενικοί και ειδικοί γραμματείς που θα αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους, «προκειμένου, από κοινού με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, να κάνουν πράξη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα», όπως σημειώνεται από την κυβέρνηση. Απομένει μόνο ο ορισμός των γραμματέων που θα στελεχώσουν την προεδρία της κυβέρνησης. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες για να στελεχωθούν οι τόσο κρίσιμες αυτές θέσεις του κρατικού μηχανισμού».

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για στελέχη που «κάνουν πράξη την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας». «Άλλοι έχουν ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς στη δημόσια διοίκηση ή στην αυτοδιοίκηση, κάποιοι παραμένουν στις θέσεις τους επιβεβαιώνοντας ότι η αξιοκρατία δεν έχει κομματικά κριτήρια, ενώ πολλοί εξ αυτών προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και θα συνδράμουν με τις γνώσεις τους στην ταχύτατη υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος που έχει ως κεντρικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικότερο κράτος».

Αναλυτικά οι 24 νέοι γενικοί γραμματείς είναι:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:

Υπηρεσιακός Γραμματέας ΥΠΕΞ (Πρέσβης Α’): Θεμιστοκλής Δεμίρης

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εργαζόμενος ταυτόχρονα, αρχικά σε Δικηγορικό Γραφείο και εν συνεχεία σε ιδιωτικές εταιρείες ένδυσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!