Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπόθεση Κασόγκι: Αίτημα οργανώσεων για διερεύνηση από τον ΟΗΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Υπόθεση Κασόγκι: Αίτημα οργανώσεων για διερεύνηση από τον ΟΗΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Υπόθεση Κασόγκι: Αίτημα οργανώσεων για διερεύνηση από τον ΟΗΕ

Η Τουρκία πρέπει να ζητήσει επειγόντως από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την πιθανή εξωδικαστική εκτέλεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσαν η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων, το Human Rights Watch, η Διεθνής Αμνηστία και οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις, η έρευνα θα πρέπει να καθορίσει τις συνθήκες γύρω από τον ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στην εξαφάνιση και πιθανή δολοφονία του Κασόγκι. Θα πρέπει να στοχεύσει στον εντοπισμό όλων των υπεύθυνων για την εντολή, τον προγραμματισμό και την εκτέλεση οποιωνδήποτε πράξεων που σχετίζονται με την υπόθεση.

«Η Τουρκία θα πρέπει να απευθυνθεί στον ΟΗΕ για να ξεκινήσει μια έγκαιρη, αξιόπιστη και διαφανή έρευνα», δήλωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων Ρόμπερτ Μαχόνεϊ. «Η συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών είναι η καλύτερη εγγύηση κατά της προσπάθειας κουκουλώματος της υπόθεσης από τη Σαουδική Αραβία ή άλλων κυβερνήσεων, με σκοπό τη διατήρηση των επικερδών επιχειρηματικών τους δεσμών με το Ριάντ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως επισημαίνουν οι οργανώσεις, τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από την ομάδα έρευνας του ΟΗΕ θα πρέπει να διατηρηθούν για χρήση σε μελλοντικές διώξεις. Η ομάδα έρευνας θα πρέπει να έχει πλήρη πρόσβαση στις αναγκαίες μετακινήσεις και σε συνεντεύξεις με πιθανούς μάρτυρες ή υπόπτους, χωρίς παρεμβάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!