Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε υποχώρηση οι τιμές των ξενοδοχείων
[Η Ναυτεμπορική]: Σε υποχώρηση οι τιμές των ξενοδοχείων

[Η Ναυτεμπορική]: Σε υποχώρηση οι τιμές των ξενοδοχείων

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Πλήγμα σε επίπεδο τιμών ξενοδοχείων δέχθηκε ο ελληνικός τουρισμός κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, ειδικά στην κατηγορία ήλιος και θάλασσα. Σύμφωνα με τη μηνιαία ανασκόπηση του INSETE Intelligence σε συνεργασία με την Trivago, οι τιμές των ξενοδοχείων ήταν χαμηλότερες σε όλους τους προορισμούς που εξετάστηκαν σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων. Παρ’ όλα αυτά σε ορισμένους προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες (527 ευρώ τα πεντάστερα), παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πτωτικά όμως κινήθηκαν και κάποιοι ανταγωνιστικοί προορισμοί στην Τουρκία, στην Ισπανία, αλλά και στην Ιταλία.
Πιο συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2019 πτωτική ήταν η τάση στην πλειονότητα των προορισμών σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Μικρές διαφοροποιήσεις παρατηρήθηκαν μόνο στους προορισμούς της Τουρκίας, καθώς στην κατηγορία 5 αστέρων παρουσίασαν αύξηση, στην κατηγορία 4 αστέρων το Μπόντρουμ κατέγραψε αύξηση και η Αττάλεια διατήρησε σταθερή τιμή και στην κατηγορία 3 αστέρων, ενώ το Μπόντρουμ κατέγραψε αύξηση.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι τιμές στα ξενοδοχεία πιέστηκαν από τις μεγάλες προσφορές που έκαναν οι επιχειρήσεις της Τουρκίας, που τη φετινή σεζόν έδειξαν ότι επιστρέφουν σταδιακά, μετά τον «αποκλεισμό» της τελευταίας τριετίας λόγω των εσωτερικών προβλημάτων στη γείτονα χώρα. Υπογραμμίζεται επίσης ότι το εξεταζόμενο διάστημα δεν είχε προκύψει ακόμα η πτώχευση της Thomas Cook, που ανατάραξε, τις τελευταίες ημέρες, τα ήρεμα νερά του μεσογειακού τουρισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!