Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπό συνεχή πίεση τα μεγέθη της ΑΒ Βασιλόπουλος
[Η Ναυτεμπορική]: Υπό συνεχή πίεση τα μεγέθη της ΑΒ Βασιλόπουλος

[Η Ναυτεμπορική]: Υπό συνεχή πίεση τα μεγέθη της ΑΒ Βασιλόπουλος

Tης Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Αρνητικό διατηρήθηκε το πρόσημο στα έσοδα της ΑΒ Βασιλόπουλος, θυγατρικής του ομίλου της Ahold Delhaize, το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μητρικός όμιλος σε χθεσινή ανακοίνωσή του για την πορεία των μεγεθών το πρώτο τρίμηνο του 2019, στη γεωγραφική περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,4% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, στο 1,466 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ενώ η Ρουμανία και η Τσεχική Δημοκρατία παρουσίασαν ισχυρή συγκρίσιμη αύξηση πωλήσεων το τρίμηνο, η ανάπτυξη στην Ελλάδα παρέμεινε αρνητική».

Παράλληλα σημειώνεται ότι ο καθαρός ρυθμός αύξησης των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο οφείλεται στη συγκριτική αύξηση των πωλήσεων (εξαιρουμένης της βενζίνης) προσαρμοσμένη με την περίοδο του Πάσχα, και από την προσθήκη 132 καταστημάτων -σχεδόν όλων των καταστημάτων ευκολίας- που άνοιξαν στη Ρουμανία, την Ελλάδα και τη Σερβία.

Με γνώμονα την εκφρασμένη πρόθεση της διοίκησης της ΑΒ να καταστεί leader στην εγχώρια αγορά, το «στοίχημα» της διατήρησης της πιστότητας των καταναλωτών αναδεικνύεται σε ιδιαίτερα προκλητικό. Και αυτό γιατί σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς οι επιδόσεις σε επίπεδο πιστότητας των καταναλωτών προς την ΑΒ υποχώρησαν το 2018 -γεγονός που αποτυπώθηκε στα μεγέθη της αλυσίδας-, ενώ όπως αποδεικνύεται από την εικόνα του πρώτου τριμήνου η τάση αυτή φαίνεται να διατηρείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!