Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπό μελέτη θεραπεία για την αντιμετώπιση της ημικρανίας
[Η Ναυτεμπορική]: Υπό μελέτη θεραπεία για την αντιμετώπιση της ημικρανίας

[Η Ναυτεμπορική]: Υπό μελέτη θεραπεία για την αντιμετώπιση της ημικρανίας

Το AMG 334 είναι ειδικά σχεδιασμένο για την πρόληψη της ημικρανίας, αναστέλλοντας τον υποδοχέα που σχετίζεται με το γονίδιο του πεπτιδίου της καλσιτονίνης-Calcitonin Gene Related Peptide (CGRP), το οποίο θεωρείται ότι διαδραματίζει καίριο ρόλο στην πρόκληση του εξουθενωτικού πόνου της ημικρανίας.

Tης Ανθής Αγγελοπούλου

Μια θεραπεία που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και με ασφάλεια την ημικρανία αποτελεί το νέο σκεύασμα της Novartis με την ονομασία AMG 334 το οποίο βρίσκεται σε μελέτες Φάσης ΙΙΙ. Το AMG 334 (erenumab) 70mg χορηγείται υποδόρια με στόχο την πρόληψη της επεισοδιακής ημικρανίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ημικρανία χαρακτηρίζεται από υποτροπιάζοντα επεισόδια μέτριας έως σοβαρής κεφαλαλγίας με συνήθως παλλόμενο χαρακτήρα, συχνά μονόπλευρης και συνοδεύεται από ναυτία, έμετο και ευαισθησία στο φως, τον ήχο και τις οσμές.

Όπως λένε, ο ισχυρός πόνος της ημικρανίας δυσκολεύει τη ζωή του κάθε ατόμου μειώνοντας κατά πολύ την ποιότητα που είχε μέχρι να ξεκινήσουν οι πόνοι, ενώ το οικονομικό κόστος για την κοινωνία είναι δυσβάσταχτο. Η ημικρανία δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται αμέσως από τον πάσχοντα με αποτέλεσμα πάνω από το 40% των ασθενών να μην λαμβάνει επαρκή θεραπεία καθώς είναι αδιάγνωστοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!