Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η υπερθερμία ως συμπληρωματική μέθοδος στη μάχη εναντίον του καρκίνου
[Η Ναυτεμπορική]: Η υπερθερμία ως συμπληρωματική μέθοδος στη μάχη εναντίον του καρκίνου

[Η Ναυτεμπορική]: Η υπερθερμία ως συμπληρωματική μέθοδος στη μάχη εναντίον του καρκίνου

Γράφει η Ανθή Αγγελοπούλου

Η προσθήκη υπερθερμίας στην ακτινοθεραπεία βελτιώνει σημαντικά τον έλεγχο του όγκου του μαστού, κεφαλής-τραχήλου, ορθού, τραχήλου μήτρας και παιδιατρικού καρκίνου σύμφωνα με ανασκόπηση μελετών που ανακοινώθηκαν στο 37ο Διεθνές Συνέδριο Κλινικής Υπερθερμίας.

Η ανασκόπηση συμπεριέλαβε 38 μελέτες με σύνολο ασθενών 3.478 και σύμφωνα με τους επιστήμονες όλες συνάδουν στο ότι η υπερθερμία στην ακτινοθεραπεία βελτιώνει σημαντικά τον έλεγχο των όγκων.

Επιπροσθέτως, μία πρόσφατη τυχαιοποιημένη μελέτη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπερθερμικής Ογκολογίας (ESHO) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Έρευνα και τη Θεραπεία του Καρκίνου (EORTC), διαπίστωσε ότι υπήρξε αύξηση 12% στη συνολική επιβίωση, όταν προστέθηκε η υπερθερμία στη χημειοθεραπεία, σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία για σάρκωμα μαλακών ιστών.

Όπως εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Βασίλειος Κουλουλίας τουλάχιστον 20 τυχαιοποιημένες μελέτες φάσης ΙΙΙ έχουν δείξει ότι η προσθήκη υπερθερμίας στα άλλα θεραπευτικά σχήματα της ακτινο-χημειοθεραπείας αυξάνει σημαντικά και μεσοσταθμικά τα αποτελέσματα των άλλων θεραπειών.

Ενώ, ο Άλφρεντ Μπάριτς, χειρουργός- ογκολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εξατομικευμένης Ογκολογίας συμπλήρωσε, ότι όλες οι τυχαιοποιημένες μελέτες για την Ογκοθερμία των τελευταίων 30 ετών, ήταν όλες θετικές υπέρ του συνδυασμού.

Όπως είπε, για να κυκλοφορήσει ένα καινούργιο χημειοθεραπευτικό φάρμακο, αρκεί μια μελέτη Φάσης ΙΙΙ, και αν μιλάμε για μονοκλωνικό αντίσωμα, μέχρι δυο μελέτες ΦΙΙΙ αρκούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!