Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ύπατη Αρμοστεία: Η Ελλάδα να επιταχύνει τα μέτρα αντιμετώπισης των συνθηκών σε Σάμο-Λέσβο
[Η Ναυτεμπορική]: Ύπατη Αρμοστεία: Η Ελλάδα να επιταχύνει τα μέτρα αντιμετώπισης των συνθηκών σε Σάμο-Λέσβο

[Η Ναυτεμπορική]: Ύπατη Αρμοστεία: Η Ελλάδα να επιταχύνει τα μέτρα αντιμετώπισης των συνθηκών σε Σάμο-Λέσβο

Την έκκλησή της στις ελληνικές Αρχές αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη για τη λήψη μέτρων επείγουσας ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κατάσταση για περίπου 11.000 αιτούντες άσυλο σε Σάμο και Λέσβο επανέλαβε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.).

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Υ.Α., Charlie Yaxley, σε συνέντευξη Τύπου στο Palais des Nations στη Γενεύη, oι συνθήκες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) στα δύο αυτά νησιά «είναι άθλιες. Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει και περισσότεροι άνθρωποι φτάνουν στα νησιά, ο χρόνος είναι κρίσιμης σημασίας και είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα επείγουσας ανάγκης».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «οι προσπάθειες για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών και τη μείωση του σοβαρού υπερπληθυσμού στα δύο Κ.Υ.Τ. θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε κυβερνητικό φορέα που εμπλέκεται στην προσφυγική ανταπόκριση. Είναι επείγουσα ανάγκη να μετακινηθούν οι άνθρωποι προς καλύτερα καταλύματα και να επισπευσθούν οι μεταφορές στην ενδοχώρα για τους περισσότερους από 4.000 ανθρώπους που έχουν σχετική άδεια».

Η Υ.Α. χαιρέτισε τα σχέδια που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση για τη δημιουργία επιπλέον 6.000 θέσεων στέγασης στην ενδοχώρα, καθώς και τη μεταφορά από τον Αύγουστο πάνω από 6.500 ανθρώπων από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα, υπό τον συντονισμό της κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!