Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Οι βομβαρδισμοί ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Συρίας
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Οι βομβαρδισμοί ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Συρίας

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Οι βομβαρδισμοί ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Συρίας

Οι βομβαρδισμοί κατά στόχων στη Συρία είχαν ως αντικειμενικό σκοπό να μεταφέρουν ένα συνολικό και ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Συρίας, αλλά και να δράσουν αποτρεπτικά για το ενδεχόμενο μιας νέας χρήσης χημικών όπλων, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, το οποίο ανακοίνωσε ότι «τα πλήγματα ήταν ακριβή, καταιγιστικά και αποτελεσματικά» και ότι δεν έχει ενημερωθεί για θύματα μεταξύ αμάχων από τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις.

Παράλληλα, τονίζεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για αμυντική εμπλοκή ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ήταν αναποτελεσματικά, σε μεγάλο βαθμό, ενώ το Πεντάγωνο ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματούχων του Πενταγώνου οι βομβαρδισμοί πήγαν πίσω για χρόνια το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας, προσθέτοντας ότι οι συριακές δυνάμεις έχασαν σημαντικό εξοπλισμό και υλικά που σχετίζονται με τα χημικά όπλα.

Επίσης το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι το κανάλι διαχείρισης-αποφυγής κρίσεων με την Ρωσία, εξακολουθεί να είναι ενεργό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!