Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Συρρίνωση του εμπορικού ελλείμματος – Φουσκωμένο παραμένει το έλλειμμα με Κίνα
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Συρρίνωση του εμπορικού ελλείμματος – Φουσκωμένο παραμένει το έλλειμμα με Κίνα

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Συρρίνωση του εμπορικού ελλείμματος – Φουσκωμένο παραμένει το έλλειμμα με Κίνα

Οι εισαγωγές προϊόντων μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών.

Απροσδόκητη συρρίκνωση παρουσίασε τον Απρίλιο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, καθώς οι εισαγωγές προϊόντων μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών, αντισταθμίζοντας τη μείωση των εξαγωγών.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε 2,1% στα 50,8 δισ. δολάρια. Τα στοιχεία για τον Μάρτιο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, με το εμπορικό έλλειμμα να αυξάνεται στα 51,9 δισ. δολάρια αντί των 50,0 δισ. δολαρίων που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος στα 50,7 δισ. δολάρια τον Απρίλιο.

Το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών με την Κίνα, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ατζέντας «Πρώτα η Αμερική» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυξήθηκε κατά 29,7% στα 26,9 δισ. δολάρια.

Τον Απρίλιο, οι εισαγωγές υποχώρησαν 2,5%, στα 208,7 δισ. δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2018. Πτώση 3,1% και για τις εξαγωγές, στα 136,9 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!