Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Συρρίκνωση προστατευόμενων περιοχών-μνημείων από την κυβέρνηση Τραμπ
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Συρρίκνωση προστατευόμενων περιοχών-μνημείων από την κυβέρνηση Τραμπ

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Συρρίκνωση προστατευόμενων περιοχών-μνημείων από την κυβέρνηση Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τράμπ μιλάει στην πολιτεία της Γιούτα οπού ανακοίνωσε την συρρίκνωση προστατευόμενων περιοχών-μνημείων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αφαίρεση του καθεστώτος ομοσπονδιακής προστασίας από δύο εκατομμύρια στρέμματα γης σε δύο προστατευόμενες περιοχές – εθνικά μνημεία στην πολιτεία της Γιούτα.

Το μνημείο Μπέαρς Ίαρζ, το οποίο θεσπίστηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ως μία από τις τελευταίες του ενέργειές του ως πρόεδρος, θα χάσει 1,1 εκατομμύρια στρέμματα ή το 85% της έκτασής του, και το μνημείο Γκραντ Στέρκεϊς θα μειωθεί κατά 800.000 στρέμματα, ή 45%. Η απόφαση αποτελεί το πρώτο βήμα για το άνοιγμα αυτών των εδαφών σε πολεοδομία και γεωργία.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι οι φυσικοί πόροι της Γιούτα θα πρέπει να ελέγχονται από μια μικρή χούφτα απομακρυσμένων γραφειοκρατών που βρίσκονται στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Τραμπ στην πρωτεύουσα της Γιούτα, αναγγέλλοντας τις αλλαγές. «Κάνουν λάθος. Η κίνηση αποκαθιστά τα δικαιώματα αυτής της γης στους πολίτες της πολιτείας», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Τραμπ έκανε λόγο και για το οικονομικό κομμάτι της απόφασης, αναφέροντας ότι η ομοσπονδιακή εποπτεία έχει οδηγήσει σε «περιττούς περιορισμούς στο κυνήγι, την εκτροφή και την υπεύθυνη οικονομική ανάπτυξη».

Το νομικό πλαίσιο για μία τέτοια απόφαση δεν είναι ξεκάθαρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!