Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Η κατάθεση Σόντλαντ «καίει» Τραμπ, Πομπέο και Πενς
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Η κατάθεση Σόντλαντ «καίει» Τραμπ, Πομπέο και Πενς

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Η κατάθεση Σόντλαντ «καίει» Τραμπ, Πομπέο και Πενς

Νέες διαστάσεις στην έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, που διεξάγει το Κογκρέσο, δίνει η κατάθεση του Γκόρντον Σόντλαντ, με τον Αμερικανό διπλωμάτη να υποδεικνύει τον Ντόναλντ Τραμπ, ως τον άνθρωπο που έδινε εντολές στην υπόθεση της Ουκρανίας, ενώ εμπλέκει για πρώτη φορά τον υπουργό Εξωτερικών και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Κατά την κατάθεσή του ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Σόντλαντ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ε.Ε., είπε πως «ακολουθούσε τις εντολές του προέδρου» να συνεργαστεί με τον δικηγόρο Ρούντολφ Τζουλάνι ώστε να πιέσουν την Ουκρανία να ξεκινήσει δύο έρευνες οι οποίες θα ευνοούσαν πολιτικά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η κατάθεση του Σόνταλντ κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική κατά τις πρώτες τέσσερις ημέρες των δημόσιων ακροάσεων που διεξάγει η Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της έρευνας για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σόντλαντ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη συμμετοχή του Τραμπ στην υπόθεση της Ουκρανίας ενώ προσέδωσε στον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο ενεργό ρόλο στις προσπάθειες που κατέβαλε η διοίκηση Τραμπ να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία. Ο Σόντλαντ ενέπλεξε και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, υποστηρίζοντας πως είχε γνώση της υπόθεσης.

«Όλοι ήταν ενήμεροι. Δεν ήταν μυστικό» ανέφερε ο Σόντλαντ, καθιστώντας σαφές ότι ο ίδιος ήταν απρόθυμος να συμμετάσχει στο σχέδιο πίεσης κατά της Ουκρανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!