Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ – Ιράν: «Πόλεμος» δηλώσεων για κυρώσεις και …συνομιλίες
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ – Ιράν: «Πόλεμος» δηλώσεων για κυρώσεις και …συνομιλίες

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ – Ιράν: «Πόλεμος» δηλώσεων για κυρώσεις και …συνομιλίες

«Πόλεμος» δηλώσεων ξέσπασε μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ιρανού ομολόγού του Χασάν Ροχανί, σχετικά με την πιθανότητα συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ροχανί, οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να άρουν όλες τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν με αντάλλαγμα τη διεξαγωγή συνομιλιών, όμως η Τεχεράνη δεν έχει αποδεχθεί ακόμη την προσφορά λόγω της τρέχουσας «τοξικής ατμόσφαιρας».

Ο Ροχανί, μιλώντας κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε πως συναντήθηκε εκεί με αμερικανούς αξιωματούχους κατόπιν επιμονής της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

«Ήταν ανοικτό για συζήτηση το ποιές κυρώσεις θα αίρονταν και (οι Ηνωμένες Πολιτείες) είπαν ξεκάθαρα πως θα άρουν όλες τις κυρώσεις», είπε ο Ροχανί, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του.

Το Ιράν ήταν έτοιμο για διαπραγματεύσεις, αλλά όχι σε μια ατμόσφαιρα κυρώσεων και πιέσεων, υπογράμμισε ο ιρανός πρόεδρος.

«Αυτή η δράση δεν έγινε με τρόπο που να είναι αποδεκτός, πράγμα που σημαίνει πως μέσα στην ατμόσφαιρα των κυρώσεων και της ύπαρξης κυρώσεων και την τοξική ατμόσφαιρα της μέγιστης πίεσης, ακόμη κι αν θέλουμε να διαπραγματευθούμε με τους Αμερικανούς στο πλαίσιο 5+1, ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το τέλος και το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης», σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!