Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Γενετικά τροποποιημένα μήλα που δεν αποκτούν καφέ χρώμα όταν κόβονται
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Γενετικά τροποποιημένα μήλα που δεν αποκτούν καφέ χρώμα όταν κόβονται

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Γενετικά τροποποιημένα μήλα που δεν αποκτούν καφέ χρώμα όταν κόβονται

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο, η ποικιλία «αρκτικό μήλο» θα πωλείται σε περίπου 400 σουπερμάρκετ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Κάρτερ εκτιμά ότι η φετινή συγκομιδή των περίπου 80 κιλών μήλων θα διατεθεί στην αγορά για περίπου 12 εβδομάδες. Πρώτα θα διατεθεί στην αγορά η ποικιλία Golden Delicious και στη συνέχεια η Granny Smith το 2018.

Το «αρκτικό μήλο», μια ποικιλία που έχει τροποποιηθεί γενετικά ώστε να μην αποκτά ποτέ καφέ χρώμα, ακόμα και όταν κόβεται σε κομμάτια, βγαίνει στο εμπόριο τον Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ποικιλία αναπτύχθηκε ως μέσο για την αύξηση της κατανάλωσης μήλων από πιο επιλεκτικούς αγοραστές, μειώνοντας παράλληλα τα απόβλητα τροφίμων. «Ο αριθμός των μήλων που σπαταλιούνται είναι τεράστιος», δήλωσε ο Νιλ Κάρτερ, πρόεδρος της εταιρείας που σχεδίασε την ποικιλία. «Αναζητούσαμε τρόπους για να επαναπροωθήσουμε στην αγορά τα μήλα και να τα κάνουμε πιο βολικά για τον καταναλωτή», πρόσθεσε.

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο, η ποικιλία «αρκτικό μήλο» θα πωλείται σε περίπου 400 σουπερμάρκετ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Κάρτερ εκτιμά ότι η φετινή συγκομιδή των περίπου 80 κιλών μήλων θα διατεθεί στην αγορά για περίπου 12 εβδομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!