Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Η Ελλάδα συμβάλλει στην «ενεργειακή ολοκλήρωση» της περιοχής
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Η Ελλάδα συμβάλλει στην «ενεργειακή ολοκλήρωση» της περιοχής

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Η Ελλάδα συμβάλλει στην «ενεργειακή ολοκλήρωση» της περιοχής

O ρόλος της Ελλάδας στην «ενεργειακή ολοκλήρωση» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής θα βρεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης επίσκεψης στην Αθήνα του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρμόδιου για ενεργειακά θέματα, Φράνσις Φάνον.

Ο Αμερικανός υφυπουργός, αναμένεται από σήμερα και μέχρι τις 9 Αυγούστου να πραγματοποιήσει περιοδεία σε Ιορδανία, Λίβανο και Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το συγκεκριμένο ταξίδι «αντανακλά το μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ειδικότερα, η περιοδεία αναμένεται να ολοκληρωθεί στην Ελλάδα η οποία, όπως επισημαίνεται, «διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προώθηση της ενεργειακής ολοκλήρωσης στην περιοχή».

Ο Φράνσις Φάνον αναμένεται μεταξύ άλλων να συμμετάσχει στην συνάντηση της ομάδας εργασίας «3+1», με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Βασικός στόχος, όπως τονίζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, είναι «η επέκταση των οικονομικών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του φυσικού αερίου και των συναφών εξαγωγών, ενώ παράλληλα εξίσου σημαντικό είναι να ξεκινήσει η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο οι εμπλεκόμενες χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν την ενεργειακή συνεργασία αποβλέποντας στην περιφερειακή σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής».

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είχε συναντηθεί με τον Φάνον όπου και συζητήθηκε το συνολικό πλέγμα των διμερών ελληνο-αμερικανικών ενεργειακών σχέσεων και της γεωπολιτικής τους σημασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!