Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτύχουν τη μείωση εκπομπών που τέθηκε ως στόχος επί Ομπάμα
[Η Ναυτεμπορική]: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτύχουν τη μείωση εκπομπών που τέθηκε ως στόχος επί Ομπάμα

[Η Ναυτεμπορική]: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτύχουν τη μείωση εκπομπών που τέθηκε ως στόχος επί Ομπάμα

Παρά τις περικοπές που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε αλλαγές του τομέα της ενέργειας, οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να επιτύχουν τους στόχους της εποχής Ομπάμα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 26%-28% έως το 2025, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Η επίτευξη αυτού του στόχου, και ακόμη περισσότερο του υψηλότερου στόχου που απαιτείται σύμφωνα με τους επιστήμονες για τον περιορισμό των καταστροφικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, θα απαιτούσε τη μείωση των εκπομπών πέρα ​​από τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης που δημοσίευσε το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δείχνουν συνολική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 2,7%, συμπεριλαμβανομένης μιας μείωσης 4,5% των εκπομπών από σταθμούς παραγωγής ενέργειας, οι οποίες μειώθηκαν σχεδόν κατά 20% από το 2011.

Παρά τις μειώσεις στον τομέα της βιομηχανίας ενέργειας, τα δεδομένα δεν καταγράφουν άμεσα τις εκπομπές από τον τομέα της μεταφοράς, ο οποίος είναι πλέον η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών άνθρακα των ΗΠΑ.

Εξάλλου, αυξήθηκαν οι εκπομπές από τη χημική βιομηχανία, που είναι μία άλλη σημαντική πηγή εκπομπών, αν και όχι στην κλίμακα των τομέων της ενέργειας και της μεταφοράς. Οι συνολικές εκπομπές της χημικής βιομηχανίας ήταν 184 εκατομμύρια τόνοι ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο επτά εκατομμυρίων τόνων από το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!