Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Υγείας: Προτεραιότητα η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών
[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Υγείας: Προτεραιότητα η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών

[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Υγείας: Προτεραιότητα η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών αποτελεί βασική αρχή διακυβέρνησης και υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας και της πολιτικής ηγεσίας του, η οποία από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να ενσωματώσει τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, που ακόμα δεν είχε υιοθετηθεί, παρότι ισχύει στην Ε.Ε από τον Μάιο του 2018.

Για την αξιολόγηση της ετοιμότητας των Νοσοκομείων της χώρας στις απαιτήσεις της εφαρμογής του νέου νομικού πλαισίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη ζητήσει πλήρη ενημέρωση από τους διοικητές των ΥΠΕ βάσει συγκεκριμένου ερωτηματολογίου. Η ενημέρωση αυτή επικεντρώνεται στον βαθμό συμμόρφωσης των Νοσοκομείων ευθύνης τους στις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

Επίσης, άρχισαν να αξιολογούνται οι ενέργειες που έχουν ακολουθηθεί ως προς το σκέλος της συμμόρφωσης. Ο βαθμός συμμόρφωσης αξιολογείται βάση των σχετιζόμενων με τις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού, πολιτικών και διαδικασιών που τυχόν έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εκπονείται πλάνο διορθωτικών ενεργειών, όπου και αν αυτές απαιτούνται και παρακολούθηση της εφαρμογής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!