Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Εργασίας: Μαύρη προπαγάνδα τα περί κουρέματος των νέων συντάξεων έως 30%
[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Εργασίας: Μαύρη προπαγάνδα τα περί κουρέματος των νέων συντάξεων έως 30%

[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Εργασίας: Μαύρη προπαγάνδα τα περί κουρέματος των νέων συντάξεων έως 30%

Για εργαζομένους με πλήρες εργασιακό ιστορικό, η σύνταξη είναι μεγαλύτερη και πάντα κοντά στο 80%, σε σχέση με το μέσο μισθό, που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης δημόσιου συστήματος ασφάλισης στην Ευρώπη.

Για «μαύρη προπαγάνδα», η οποία «εστιάζει τώρα στο υποτιθέμενο κούρεμα των νέων συντάξεων, μιλώντας για κούρεμα δήθεν, μέχρι και 30%, ελλείψει νέων επεισοδίων στην εκστρατεία παραπληροφόρησης για μειώσεις των παλαιών συντάξεων», κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας.

«Προφανώς, δεν πανηγυρίζουμε για το ύψος των συντάξεων» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αφήνοντας αιχμές για «πτωχευμένο από τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού κράτος». 

Εν συνεχεία, το υπουργείο επισημαίνει ότι οι συντάξεις έχουν συνδεθεί με «ρήτρα ανάπτυξης», ώστε «με την επάνοδο της ανάπτυξης να μην κερδίσουν μόνο λίγοι, αλλά όλοι, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων».

Υπογραμμίζει επίσης ότι επιδίωξή του, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το εργασιακό και την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, είναι «να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της λιτότητας».

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «η μεταρρύθμιση καθιερώνει κανόνες ισονομίας για όλους, που θεραπεύουν τη γενεσιουργό αιτία των ελλειμμάτων των ταμείων. Για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1.000 ευρώ, το νέο σύστημα δίδει μεγαλύτερες συντάξεις από ό,τι το προηγούμενο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!