Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Ανάπτυξης-Επενδύσεων: Στα ίδια επίπεδα οι τιμές των καυσίμων
[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Ανάπτυξης-Επενδύσεων: Στα ίδια επίπεδα οι τιμές των καυσίμων

[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Ανάπτυξης-Επενδύσεων: Στα ίδια επίπεδα οι τιμές των καυσίμων

«Μέχρι σήμερα η αγορά κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς και δεν παρατηρούνται αποκλίνουσες τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο» δηλώνει, με αφορμή τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως σημειώνει, παρακολουθεί στενά την πορεία των γεγονότων και την επίδρασή τους στην εσωτερική αγορά καυσίμων.

Ήδη πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων τιμών μεταξύ των δηλωθεισών στο πληροφοριακό σύστημα «FUEL PRICES» τιμών και των πραγματικών τιμών αντλίας, ενώ κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή πραγματοποιούν κυλιόμενους ελέγχους στην Αττική.

Παράλληλα, ενημερώνονται οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες Ανάπτυξης των Περιφερειών, προκειμένου οι μηχανισμοί ελέγχου να παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών.

Επιπλέον, έχει συσταθεί ad hoc ομάδα για την παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση των διεθνών τιμών, την ώρα που το Τμήμα Παρατηρητηρίων Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή επεξεργάζεται καθημερινά τα στατιστικά στοιχεία της εξέλιξης των τιμών και την τελική τιμή τους στον καταναλωτή.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ζητεί από τους καταναλωτές που τυχόν παρατηρήσουν φαινόμενα παραπλάνησης να απευθύνονται στο τηλέφωνο 1520 και στο e-mail [email protected]

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!