Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΙΟΒΕ: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Νοέμβριο
[Η Ναυτεμπορική]: ΙΟΒΕ: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Νοέμβριο

[Η Ναυτεμπορική]: ΙΟΒΕ: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΒΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 92,4 μονάδες έναντι 93,8 μονάδων τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τον πρώτο μήνα επιδείνωσης, μετά από τρεις συναπτούς μήνες βελτίωσης.

Επιδείνωση εμφάνισε τον Νοέμβριο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, δεχόμενο πιέσεις από την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΒΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 92,4 μονάδες έναντι 93,8 μονάδων τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τον πρώτο μήνα επιδείνωσης, μετά από τρεις συναπτούς μήνες βελτίωσης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η επίδοση του Νοεμβρίου είναι υψηλότερη της αντίστοιχης περσινής, η οποία ανερχόταν στις 87,1 μονάδες.

Η αλλαγή τάσης, όπως εξηγεί το ΙΟΒΕ, προκύπτει ως αποτέλεσμα κυρίως, της υποχώρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και δευτερευόντως, της επιδείνωσης των προσδοκιών στη βιομηχανία. Αντίθετα, στις υπηρεσίες, στο λιανικό εμπόριο και στις κατασκευές σημειώνεται βελτίωση των σχετικών εκτιμήσεων και προβλέψεων.

Η διόρθωση αυτή βέβαια, είναι μάλλον αναμενόμενη, καθώς η σταθεροποίηση της οικονομίας, επιτρέπει ηπιότερες αξιολογήσεις από πολίτες και επιχειρηματίες, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της οικονομίας.

Οι προβλέψεις πάντως, των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση και για την οικονομική κατάσταση της χώρας το επόμενο 12μηνο, παραμένουν ιδιαίτερα απαισιόδοξες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!