Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιωάννινα: Καθησυχαστικός ο Ευ. Λέκκας για την εξέλιξη του σεισμού
[Η Ναυτεμπορική]: Ιωάννινα: Καθησυχαστικός ο Ευ. Λέκκας για την εξέλιξη του σεισμού

[Η Ναυτεμπορική]: Ιωάννινα: Καθησυχαστικός ο Ευ. Λέκκας για την εξέλιξη του σεισμού

Κανονικά εξελίσσεται η σεισμική ακολουθία σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα που εμφανίστηκε καθησυχαστικός και χαρακτήρισε τον σεισμό στα Ιωάννινα «ιδιόμορφο» κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.

Από το πρωί δεκαέξι κλιμάκια μηχανικών από το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης ,την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το ΤΕΕ Ηπείρου, πραγματοποιούν αυτοψίες και ελέγχους, ξεκινώντας από σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια, στην πόλη των Ιωαννίνων και στα χωριά.

«Πρέπει να τονιστεί πως οι κατασκευές άντεξαν στον μεγάλο σεισμό του Σαββάτου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ενώ πρόσθεσε, πως αυτό το γεγονός, πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες ώστε να αισθανθούν πως υπάρχουν περιθώρια ασφαλείας.

Τόνισε ότι πρέπει να αναζητούν την επίσημη ενημέρωση και να αποφεύγουν την φημολογία, η οποία αποδεικνύεται επιβλαβής για την ψυχολογία τους.

Κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού, αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους, να παραμείνουν και την Τρίτη κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με σχετική ανακοίνωση, ενημερώνει πως η σεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ζημιές στη στέγη του αρχοντικού Πυρσινέλλα, όπου κεραμίδια έχουν αποκολληθεί και έχει σπάσει τμήμα πέτρινης καμινάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!