Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΙΝΣΕΤΕ: Πώς θα θωρακίσουμε το τουριστικό προϊόν σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον
[Η Ναυτεμπορική]: ΙΝΣΕΤΕ: Πώς θα θωρακίσουμε το τουριστικό προϊόν σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον

[Η Ναυτεμπορική]: ΙΝΣΕΤΕ: Πώς θα θωρακίσουμε το τουριστικό προϊόν σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από το επιδεινούμενο οικονομικό κλίμα παγκοσμίως στον τουρισμό κρούει το ΙΝΣΕΤΕ. Όπως εξηγεί η αβεβαιότητα και η κάμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των δαπανών ανά τουρίστα. Μία πρώτη ένδειξη του αντίκτυπου είχαμε ήδη από τον τουρισμό που προσελκύουμε από τη Βρετανία, την οποία δοκιμάζει η αβεβαιότητα για το Brexit.

Η μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις κύριες αγορές προέλευσης του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των δαπανών τους για διακοπές με επίπτωση και στην επιλογή τους ως προς τους προορισμούς που θα επιλέξουν, σημειώνει το ΙΝΣΕΤΕ.

Σε ένα τέτοιο κλίμα «δεν θα προκαλέσει έκπληξη να επιβραδυνθεί ή ακόμα και να αντιστραφεί η αυξητική πορεία των τουριστικών μεγεθών του εισερχόμενου τουρισμού προς την Ελλάδα» προειδοποιεί.

Το παράδειγμα της Βρετανίας

Η μείωση των αφίξεων (-2%), της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης (-4,3%) και των εισπράξεων (-6,2%) από την Βρετανία το 2018, ίσως να είναι μια πρώτη ένδειξη του πώς η οικονομική αβεβαιότητα, εν προκειμένω του BREXIT, σε συνδυασμό με την ασθενέστερη οικονομική δυνατότητα, στην περίπτωση της Βρετανίας λόγω της υποτίμησης της λίρας, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του τουριστικού ρεύματος και των τουριστικών εισπράξεων, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του ινστιτούτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!