Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΙNG: Τα τέσσερα σενάρια, που τρομάζουν τις αγορές στις Ευρωκλογές του 2019 
[Η Ναυτεμπορική]: ΙNG: Τα τέσσερα σενάρια, που τρομάζουν τις αγορές στις Ευρωκλογές του 2019 

[Η Ναυτεμπορική]: ΙNG: Τα τέσσερα σενάρια, που τρομάζουν τις αγορές στις Ευρωκλογές του 2019 

Πώς θα είναι η σύνθεση του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου και τι θα μπορούσε να σημάνει για το μέλλον της κοινότητας; Η ING επιχειρεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, παρουσιάζοντας τέσσερα σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν τριγμούς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τις αγορές.

1. Οι Ευρωσκεπτικιστές κερδίζουν το 1/3 των εδρών στο Κοινοβούλιο

Όλες οι δημοσκοπήσεις θέλουν τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα αισθητά ενισχυμένα. Σύμφωνα με την τελευταία του Politico οι τρεις βασικές ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εξασφαλίσουν αθροιστικά σχεδόν το 1/4 των εδρών. Αν υπερβούν το ποσοστό αυτό θα έχουμε «σεισμό». Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως παραμένει εάν μπορούν να οργανωθούν σε ένα ενιαίο σώμα και να επιδιώξουν από κοινού στόχους. Σύμφωνα με την ING θα μπορούσε το Ευρωκοινοβούλιο να είναι όντως πιο κατακερματισμένο, αλλά όχι απαραίτητα πι ευρωσκεπτικιστικό.

2. Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) πέφτουν κάτω από το 15% και χάνουν στη Βρέμη

Το SPD ήταν πολύ επιφυλακτικό στο να συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό πέρυσι και έχει δεσμευθεί να αναθεωρήσει και πάλι τη θέση του μετά το καλοκαίρι. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει έδρες στις Ευρωεκλογές, αλλά το ερώτημα είναι πόσο βαριές θα είναι οι απώλειές τους. Επίσης σε επίπεδο συμβολισμού θα ήταν εξαιρετικά οδυνηρή μία ήττα στις τοπικές εκλογές της Βρέμης, που διεξάγονται επίσης την Κυριακή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!