Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ: Ίδιες ή και χειρότερες φέτος οι πωλήσεις στις θερινές εκπτώσεις
[Η Ναυτεμπορική]: ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ: Ίδιες ή και χειρότερες φέτος οι πωλήσεις στις θερινές εκπτώσεις

[Η Ναυτεμπορική]: ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ: Ίδιες ή και χειρότερες φέτος οι πωλήσεις στις θερινές εκπτώσεις

Για περιορισμένες πωλήσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, παρά τη σταδιακή βελτίωση του κλίματος στην αγορά, κάνει λόγο το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (ΕΣΕΕ), που διενήργησε τη σχετική καθιερωμένη περιοδική έρευνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, οι πωλήσεις στο διάστημα αυτό δεν ικανοποίησαν τις επιχειρήσεις, ενώ προκύπτουν διαφοροποιήσεις αναλόγως του μεγέθους και του κλάδου δραστηριοποίησης. Ωστόσο, η σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος συνέβαλε στην αποκλιμάκωση της πτωτικής τάσης.

Συνοπτικά:

Για τη μεγαλύτερη μερίδα των επιχειρήσεων (9 στις 10), οι πωλήσεις κατά τις θερινές εκπτώσεις διαμορφώθηκαν στα ίδια ή σε χειρότερα επίπεδα, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εν τούτοις, περίπου οι μισές από αυτές δήλωσαν επιδείνωση, ποσοστό το οποίο είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο των θερινών εκπτώσεων του 2018 (60%)

Ως εκ τούτου, ενισχύθηκε το μερίδιο των επιχειρήσεων που δεν εμφάνισε μεταβολή στον τζίρο τους από 27% το 2018, σε 35% φέτος. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων που κατέγραψε πτώση των πωλήσεων ανήκει στον κλάδο ειδών ψυχαγωγίας και επιμορφωτικών ειδών.

Οι επιχειρήσεις με υψηλότερο ετήσιο κύκλο εργασιών, καθώς κι εκείνες που απασχολούν προσωπικό, εμφανίζουν σε γενικές γραμμές καλύτερες επιδόσεις κατά την εκπτωτική περίοδο, γεγονός που επιβεβαιώνει την άνιση κατανομή των ωφελειών υπέρ των μεγαλύτερων μονάδων.

Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις (45%) υιοθέτησαν ποσοστό έκπτωσης από 21% έως 40%, ενώ το 37% επέλεξε ακόμη υψηλότερα ποσοστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!