Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Είναι η Σουηδία το καλύτερο μέρος για να χάσει κανείς τη δουλειά του;
[Η Ναυτεμπορική]: Είναι η Σουηδία το καλύτερο μέρος για να χάσει κανείς τη δουλειά του;

[Η Ναυτεμπορική]: Είναι η Σουηδία το καλύτερο μέρος για να χάσει κανείς τη δουλειά του;

Η απόλυση δεν είναι ποτέ μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά το «σύστημα μετάβασης» της Σουηδίας υπόσχεται να κάνει πολύ περισσότερα από το να στηρίξει απλώς τους απολυμένους να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Πρόκειται για να ένα σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες όλων των εργαζομένων και να τους εξασφαλίσει μία θέση εργασίας καλύτερη από την προηγούμενη.

Αυτή είναι η υπόσχεση του μοναδικού «μεταβατικού συστήματος» της Σουηδίας, μιας ιδιωτικής υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας για τους εργαζόμενους που απολύθηκαν – με όλη την ανασφάλεια που συνεπάγεται η κατάσταση αυτή όσον αφορά το εισόδημα, τη σταδιοδρομία και σε ορισμένες χώρες ακόμη και για την υγειονομική περίθαλψη.

Οι εταιρείες συνεισφέρουν οικονομικά «συμβούλια ασφάλειας της εργασίας», τα οποία παρέχουν ειδικούς που παραλαμβάνουν τους απολυμένουςς, τους «ξεσκονίζουν» και στη συνέχεια ταιριάζουν τις ικανότητές τους με τις φιλοδοξίες της αγοράς.

Συνολικά, υπάρχουν 16 τέτοιου είδους οργανώσεις, καθεμία από τις οποίες καλύπτει έναν διαφορετικό τομέα της οικονομίας και έχει στόχο να βρει νέες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους για οικονομικούς λόγους.

Ως αποτέλεσμα, η Σουηδία έχει τα καλύτερα ποσοστά επαναπασχόλησης στον αναπτυγμένο κόσμο – περίπου το 90% των απολυμένων εργαζομένων επιστρέφουν στην εργασία εντός ενός έτους, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο από τη Γαλλία και την Πορτογαλία, τονίζει ο ΟΟΣΑ, όπου ένα 30% βρίσκει νέα θέση εργασίας σε διάστημα ενός έτους από την απόλυση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!