Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το ινδικό διαστημόπλοιο Chandrayaan-2 τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη
[Η Ναυτεμπορική]: Το ινδικό διαστημόπλοιο Chandrayaan-2 τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη

[Η Ναυτεμπορική]: Το ινδικό διαστημόπλοιο Chandrayaan-2 τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη

Το ινδικό διαστημόπλοιο Chandrayaan-2 τέθηκε επιτυχώς την Τρίτη σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη: Πρόκειται για τη δεύτερη αποστολή της ινδικής διαστημικής υπηρεσίας, ISRO, στο φεγγάρι και πρόκειται να ακολουθήσει η αποδέσμευση της σεληνακάτου από το διαστημικό σκάφος, με σκοπό την προσελήνωσή της.
Σύμφωνα με την ISRO, η σεληνάκατος θα απελευθερωθεί από το κύριο σκάφος και θα τεθεί και αυτή σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, όπου θα πραγματοποιήσει μια σειρά πολύπλοκων ελιγμών φρεναρίσματος, με απώτερο στόχο τη «μαλακή» προσεδάφιση στον νότιο πόλο της Σελήνης στις 7 Σεπτεμβρίου. Όπως τόνισε η ινδική διαστημική υπηρεσία, όλα τα συστήματα του Chandrayaan-2 λειτουργούν όπως πρέπει.
Το διαστημόπλοιο είχε εκτοξευτεί πριν από έναν μήνα. Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, συνεχάρη την ISRO, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στο συγκεκριμένο ταξίδι στη Σελήνη, το οποίο χαρακτήρισε «ορόσημο». Υπενθυμίζεται πως η πρώτη αποστολή της ISRO στο φεγγάρι, Chandrayaan-1, δεν περιελάμβανε προσελήνωση.
Η αποστολή Chandrayaan-2, κόστους 145 εκατ. δολαρίων, είχε εκτοξευτεί στις 22 Ιουλίου από το κέντρο εκτοξεύσεων στη Σριχαρικότα. Η εκτόξευση αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου, ωστόσο είχε αναβληθεί λόγω τεχνικού προβλήματος.
Tο Chandrayaan-1 δεν είχε κατεβεί στην επιφάνεια της Σελήνης, αλλά πραγματοποίησε την πρώτη και ακριβέστερη έρευνα για νερό στο φεγγάρι, μέσω ραντάρ. H αποστολή Chandrayaan-2 θα επιδιώξει προσελήνωση κοντά στον νότιο πόλο, που έχει εξερευνηθεί ελάχιστα. Γενικότερα, η αποστολή θα επικεντρωθεί στην επιφάνεια της Σελήνης, μεταξύ άλλων αναζητώντας νερό και ορυκτά και κάνοντας μετρήσεις για σεισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!