Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Τι πέτυχε ο Μόντι στην οικονομία, ποιο είναι το μεγάλο αγκάθι
[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Τι πέτυχε ο Μόντι στην οικονομία, ποιο είναι το μεγάλο αγκάθι

[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Τι πέτυχε ο Μόντι στην οικονομία, ποιο είναι το μεγάλο αγκάθι

Μετά την δεύτερη ιστορική εκλογική νίκη του Ναρέντρα Μόντι στην Ινδία, μετοχές και ρουπία υποδέχθηκαν την είδηση με ένα ράλι. Ωστόσο όταν ξεφουσκώσει ο πρώτος ενθουσιασμός οι επενδυτές θα εστιάσουν και πάλι στο εάν έχει όντως πράξει τα όσα είχε υποσχεθεί για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και στο τι σκοπεύει να κάνει στο εξής.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων του

Στην πρώτη θητεία του τα αποτελέσματα ήταν μεικτά. Πρόωθησε πράγματι ορισμένες τολμηρές μεταρρυθμίσεις, όπως ο νέος πτωχευτικός κώδικας, που βοήθησε στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και περιόρισε τις πιέσεις στον τραπεζικό τομέα. Παράλληλα περιόρισε τη γραφειοκρατία, ανεβάζοντας την Ινδία στην 77η θέση της κατάταξης της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διευκόλυνση του επιχειρείν από την 134η όταν ανέλαβε την εξουσία το 2014. Κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του η Ινδία κατέστη επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία παγκοσμίως.

Ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματά του, αυτό της απαγόρευσης των 3/4 των χαρτονομισμάτων, που βρίσκονταν σε κυκλοφορία, με στόχο να πατάξει την διαφθορά, γύρισε μπούμερανγκ. Προκάλεσε σύγχυση, χάος, πιέσεις στα νοικοκυριά και τελικά πλήγμα στην οικονομία. Η τεράστια παραοικονομία της χώρας λύγισε, αλλά μαζί της χάθηκαν και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ο αντίκτυπος σε εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν πολύ ισχυρός.

Τι πρέπει να περιμένουμε στην δεύτερη θητεία του;

Οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η ανανέωση της θητείας του, θα του δώσει την δυνατότητα για σκληρές αποφάσεις στο οικονομικό μέτωπο και ακόμη πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!