Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Οι χελώνες επέστρεψαν επίσημα μετά τον μεγαλύτερο καθαρισμό παραλίας στην ιστορία
[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Οι χελώνες επέστρεψαν επίσημα μετά τον μεγαλύτερο καθαρισμό παραλίας στην ιστορία

[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Οι χελώνες επέστρεψαν επίσημα μετά τον μεγαλύτερο καθαρισμό παραλίας στην ιστορία

Η εμφάνιση νεοσσών χελωνών καταγράφηκε επίσημα στις παραλίες του Μουμπάι, μετά από μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες καθαρισμού παραλίας στην ιστορία. Το περασμένο καλοκαίρι, οι οικολόγοι παρατήρησαν πάνω από 80 νεοσσούς χελωνών στην παραλία Βέρσοβα του Μουμπάι, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν κατακλυζόταν από ένα τεράστιο σωρό σκουπιδιών.

«Είχα δάκρυα στα μάτια μου όταν τις είδα να περπατούν προς τον ωκεανό», δήλωσε ο Άφροζ Σαχ, ο νεαρός δικηγόρος και ακτιβιστής που ξεκίνησε την προσπάθεια καθαρισμού μαζί με έναν ηλικιωμένο γείτονά του, που πλέον έχει αποβιώσει.

Έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από τότε που οι χελώνες είχαν πρόσβαση στην παραλία, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος του αποδημητικού τους ταξιδιού προς την Αραβική Θάλασσα. Η επάνοδος των χελωνών επιβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες καθαρισμού ήταν πολύ χρήσιμες και ενέπνευσαν τους εθελοντές να συνεχίσουν την δουλειά.

Χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια για να καθαρίσουν οι εθελοντές την παραλία και να αφαιρέσουν τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών. Το βουνό των πλαστικών και άλλων ανθρώπινων αποβλήτων ήταν πάνω από 1,5 μέτρο ψηλό, καθιστώντας αδύνατο για τις μικρές χελώνες να κάνουν το ταξίδι τους στη θάλασσα.

Χάρη στις προσπάθειες εκατοντάδων εθελοντών συλλέχθηκαν πάνω από πέντε τόνοι σκουπιδιών μέσα σε δύο χρόνια. Οι εθελοντές καθάρισαν επίσης τα κοντινά συστήματα ποταμών και ξεκίνησαν προγράμματα για να εμποδίσουν τους κατοίκους της περιοχής να χρησιμοποιούν την παραλία ως χώρο υγειονομικής ταφής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!