Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οικονομολόγοι προειδοποιούν: Κανείς Γερμανός στο «τιμόνι» της ΕΚΤ
[Η Ναυτεμπορική]: Οικονομολόγοι προειδοποιούν: Κανείς Γερμανός στο «τιμόνι» της ΕΚΤ

[Η Ναυτεμπορική]: Οικονομολόγοι προειδοποιούν: Κανείς Γερμανός στο «τιμόνι» της ΕΚΤ

Ο πρόεδρος της Bundensbank, Γιένς Βάιντμαν, δεν θα πρέπει να διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μια θέση που δεν θα πρέπει να αναλάβει κανένας Γερμανός, υποστηρίζει ο Κρίστιαν Όντενταλ, επικεφαλής οικονομολόγος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων(CER).

Σε έκθεση που όπως ο ίδιος δηλώνει χαριτολογώντας μπορεί να του κοστίσει το γερμανικό του διαβατήριο, ο αναλυτής υποστηρίζει ότι ο Βάιντμαν είναι «υπερβολικά συντηρητικός» για έναν ρόλο που προϋποθέτει τη βούληση για τολμηρές αποφάσεις. Παράλληλα, τονίζει ότι η Γερμανία, η μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα και μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διαθέτει ήδη πολύ μεγάλη επιρροή στην Ευρωζώνη.

«Η Γερμανία κυριαρχεί ήδη στις αποφάσεις χάραξης πολιτικής στην Ευρωζώνης, ασκώντας βέτο στις προσπάθειες για περαιτέρω μεταρρύθμιση και στη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», σημειώνει ο Όντενταλ. «Ο διορισμός Γερμανού στην ηγεσία της ΕΚΤ θα ήταν ένα υπερβολικό βήμα», εκτιμά ο ίδιος.

Ειδικότερα, ο Βάιντμαν θα ήταν λανθασμένη επιλογή, εξαιτίας της αρνητικής του στάσης στις πολιτικές του Ντράγκι, συμπεριλαμβανομένου και του γενναίου μέτρου αντιμετώπισης της κρίσης, του προγράμματος ΟΜΤ(Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές)», υποστηρίζει ο κ. Όντενταλ.

Η στήριξη της οικονομίας του Ευρώ και η αντιμετώπιση ενδεχόμενης κρίσης στην Ιταλία προϋποθέτει από την ΕΚΤ αποφασιστικότερα μέτρα και διατήρηση του ρόλου της ως ύστατου δανειστή για τις κυβερνήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!