Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η οικονομική επιβάρυνση στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο επηρεάζει την έκβαση της θεραπείας τους
[Η Ναυτεμπορική]: Η οικονομική επιβάρυνση στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο επηρεάζει την έκβαση της θεραπείας τους

[Η Ναυτεμπορική]: Η οικονομική επιβάρυνση στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο επηρεάζει την έκβαση της θεραπείας τους

Η  «οικονομική τοξικότητα», που ορίζεται ως επιδείνωση των αποτελεσμάτων της οικονομικής κατάστασης,  παρατηρήθηκε στο 22,5%  των 2.735 απαντήσεων ενός από τα ερωτηματολόγια και συνδέθηκε με αύξηση 20% του κινδύνου θνησιμότητας.

Η οικονομική επιβάρυνση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά όχι μόνο την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους αλλά και την έκβαση της θεραπείας τους με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος θνησιμότητας τους,  σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Ιταλία, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στην Κοπεγχάγη την Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα από 16 προοπτικές πολυκεντρικές μελέτες στην Ιταλία, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 3670 ασθενείς καρκίνο των πνευμόνων, μαστού ή ωοθηκών.  Στα δεδομένα συμπεριλήφθηκε και το ερωτηματολόγιο C30 της ΕΟRTC αναφορικά με την ποιότητα ζωής των ασθενών. Συγκεκριμένα, η 28η ερώτηση ζητούσε από τους ασθενείς να αξιολογήσουν την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται και σχετίζεται με την ασθένεια ή τη θεραπεία τους σε μια κλίμακα από «καθόλου» έως «πάρα πολύ».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης, το 26% των ασθενών σε παγκόσμιο επίπεδο, αντιμετωπίζει οικονομική επιβάρυνση από την έναρξη της θεραπείας του, γεγονός που συνδέθηκε με 35% μεγαλύτερο κίνδυνο χειρότερης ποιότητας ζωής και μείωσης της θετικής έκβασης της θεραπείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!