Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Οικονομική Αστυνομία: Στο φως μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών
[Η Ναυτεμπορική]: Οικονομική Αστυνομία: Στο φως μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

[Η Ναυτεμπορική]: Οικονομική Αστυνομία: Στο φως μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Πολυμελές κύκλωμα που παρασκεύαζε, διακινούσε, διέθετε και χορηγούσε κατ’ επάγγελμα παράνομες αναβολικές ουσίες σε Ελλάδα κι εξωτερικό εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Εύβοια, Φωκίδα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας 25 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και 29χρονος, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα , τα μέλη της είχαν διαρκή δράση, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα διακίνηση απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία, για τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης αθλητών σε αθλητικούς αγώνες.

Επιπλέον, εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία συνήθως χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών των αναβολικών ουσιών.

Η δράση της οργάνωσης είχε αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό (Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Παναμά).

Για τη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν κυρίως ιστοσελίδα που διατηρούσαν και εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με τη χρήση κρυπτονομισμάτων, προκειμένου να εξασφαλίζουν ανωνυμία, να δυσχεράνουν τυχόν έρευνες των αρχών και να αποκρύπτουν την προέλευσή των εσόδων τους.

Παράλληλα, για να διασφαλίσουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν παρασκευαστήριο-αποθήκη, που εντοπίσθηκε σε περιοχή της Εύβοιας και ανήκε στο 29χρονο αρχηγικό μέλος, όπου βρέθηκαν πρώτες ύλες κι εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!