Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η οικονομική ανάπτυξη θα ενισχυθεί το 2020
[Η Ναυτεμπορική]: Η οικονομική ανάπτυξη θα ενισχυθεί το 2020

[Η Ναυτεμπορική]: Η οικονομική ανάπτυξη θα ενισχυθεί το 2020

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Το Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο (EΔΣ), που είναι συμβουλευτικό όργανο του Εurogroup, έχει ως κεντρικό σενάριο ότι η οικονομική ανάπτυξη θα ενισχυθεί το 2020, ενώ συνιστά μια ουδέτερη δημοσιονομική πολιτική στην Ευρωζώνη με κατάλληλη διαφοροποίηση ανά χώρα. Στην ετήσια έκθεση του ΕΔΣ, που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κομισιόν, υπογραμμίζεται ότι η επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου και της μεταποίησης έχει περιορίσει σημαντικά την εξωτερική ζήτηση. Η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και η συρρίκνωση των παγκόσμιων συνθηκών χρηματοδότησης ήταν οι κυριότεροι παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτήν την εξέλιξη.

Το EΔΣ διαπιστώνει προσωρινούς αρνητικούς παράγοντες και στο εσωτερικό της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα την πτώση της δραστηριότητας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, τις κοινωνικές διαμαρτυρίες και την πολιτική αβεβαιότητα. Ωστόσο, αναφέρει ότι οι προοπτικές για την εγχώρια και εξωτερική ζήτηση αναμένεται να βελτιωθούν. Η συνεχιζόμενη επιβράδυνση που επικεντρώθηκε στον τομέα της μεταποίησης, δεν είναι έντονη και συνεπώς έχει περιορισμένο αντίκτυπο στην αγορά εργασίας. Η δημιουργία θέσεων εργασίας προβλέπεται να συνεχιστεί τόσο φέτος όσο και το 2020, αν και με βραδύτερο ρυθμό, χάρη στη συνεχιζόμενη επέκταση στον τομέα των υπηρεσιών. Μάλιστα για το 2020 προβλέπει υποχώρηση της ανεργίας στην Ευρωζώνη κάτω από το 7,5% του ενεργού πληθυσμού.

Η ανεργία σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

Σύμφωνα με την έκθεση, η ανεργία στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία αναμένεται να παραμείνει και φέτος πάνω από τα επίπεδα πριν από την κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!