Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο υγιεινός τρόπος ζωής η καλύτερη πρόληψη έναντι της θρόμβωσης
[Η Ναυτεμπορική]: Ο υγιεινός τρόπος ζωής η καλύτερη πρόληψη έναντι της θρόμβωσης

[Η Ναυτεμπορική]: Ο υγιεινός τρόπος ζωής η καλύτερη πρόληψη έναντι της θρόμβωσης

Για τα τρία πρόσωπα της θρόμβωσης, δηλαδή την κολπική μαρμαρυγή, το έμφραγμα του μυοκαρδίου και τη φλεβική θρομβοεμβολική νόσο, μίλησαν οι εκπρόσωποι  του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης.

Απειλή για τους Έλληνες η κολπική μαρμαρυγή

Μεγάλη μελέτη του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας που διεξήχθη στην Ελλάδα διαπίστωσε ότι το 3% του πληθυσμού άνω των 14 ετών πάσχει από κολπική μαρμαρυγή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή περίπου 300.000 άτομα έχουν κολπική μαρμαρυγή, ενώ όπως ανέφεραν η κολπική μαρμαρυγή είναι αιτία για το 15% του συνόλου των 15 εκατομμύριων εγκεφαλικών επεισοδίων, που καταγράφονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Όπως σημείωσε ο Δ/ντής της Καρδιολογικής Κλινικής του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑN» Hospital Center και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α.), κ. Γιώργος Ανδρικόπουλος, στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό θα χειροτερέψει στα επόμενα χρόνια γιατί στις ηλικίες άνω των 75 ετών η συχνότητα της κολπικής μαρμαρυγής ξεπερνά το 10%. Για την ακρίβεια ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!