Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιερουσαλήμ – ΗΠΑ: Για διεθνή κρίση προειδοποιoύν Ερντογάν, Παλαιστίνη, Ε.Ε.
[Η Ναυτεμπορική]: Ιερουσαλήμ – ΗΠΑ: Για διεθνή κρίση προειδοποιoύν Ερντογάν, Παλαιστίνη, Ε.Ε.

[Η Ναυτεμπορική]: Ιερουσαλήμ – ΗΠΑ: Για διεθνή κρίση προειδοποιoύν Ερντογάν, Παλαιστίνη, Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι το καθεστώς της Ιερουσαλήμ είναι «κόκκινη γραμμή» για τους μουσουλμάνους, αναφερόμενος σε ενδεχόμενο ρήξης των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, εάν η Ουάσινγκτον αναγνωρίσει την ιερή πόλη ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους.

«Κύριε Τραμπ, η Ιερουσαλήμ είναι κόκκινη γραμμή για τους μουσουλμάνους», είπε ο Τ. Ερντογάν απευθυνόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του.

«Θα διεξαγάγουμε αυτή τη μάχη μέχρι το τέλος με αποφασιστικότητα. Και αυτό μπορεί να φθάσει έως τη ρήξη των διπλωματικών σχέσεών μας με το Ισραήλ», πρόσθεσε, σε ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ισλαμοσυντηρητικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται ξανά από τον Μάιο του 2017.

«Ως ασκούντες την προεδρία του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) θα παρακολουθήσουμε το θέμα μέχρι τέλους. Αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα συγκαλέσουμε εντός πέντε ή 10 ημερών σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΟΙΔ στην Κωνσταντινούπολη. Θα θέσουμε σε κίνηση όλο τον μουσουλμανικό κόσμο σε αυτή τη σύνοδο κορυφής», είπε ακόμη.

Η Τουρκία είχε ήδη προειδοποιήσει τη Δευτέρα εναντίον της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από την Ουάσινγκτον, λέγοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα προκαλούσε «μεγάλη καταστροφή».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ για το θέμα αναβάλλεται προς το παρόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!