Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υδρογονάνθρακες: Στη Βουλή οι συμβάσεις για τις τέσσερις παραχωρήσεις στη Δυτική Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Υδρογονάνθρακες: Στη Βουλή οι συμβάσεις για τις τέσσερις παραχωρήσεις στη Δυτική Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Υδρογονάνθρακες: Στη Βουλή οι συμβάσεις για τις τέσσερις παραχωρήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Του Κώστα Δεληγιάννη
[email protected]

Κατατέθηκαν σήμερα στο Κοινοβούλιο προς κύρωση οι συμβάσεις μίσθωσης των τριών χερσαίων μπλοκ στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και του θαλάσσιου «Οικοπέδου 2» στο Ιόνιο, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κατά την ομιλία του σε ενεργειακό συνέδριο.

Όπως πρόσθεσε, οι συγκεκριμένες συμβάσεις θα αποτελέσουν πρότυπο για όσες ακολουθήσουν, υπενθυμίζοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη διεθνείς διαγωνισμοί για δύο θαλάσσιες παραχωρήσεις νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς για ένα επίσης θαλάσσιο μπλοκ βόρεια της Κεφαλλονιάς και δυτικά της Λευκάδας.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την παρουσία της στην παραγωγή υδρογονανθράκων, προσθέτοντας ότι η χώρα μας διαθέτει ήδη το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, με συνέπεια να χρειάζονται ελάχιστες βελτιώσεις στο μέλλον. Παράλληλα, επισήμανε πως ο απαραίτητος κρατικός οργανισμός έχει ήδη δημιουργηθεί και εξελίσσεται.

Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, επισήμανε πως η Ελλάδα θα καταστεί σημαντικός παίχτης για τη διαμετακόμιση καυσίμου προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μάλιστα, επισήμανε πως εντός του 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή του IGB, καθώς αναμένεται να επιλυθούν άμεσα τα θέματα χρηματοδότησης που θα ανοίξουν τον δρόμο για την έναρξη των εργασιών.

Σχετικά με την εγχώρια αγορά, σημείωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές αλλαγές, με δεδομένη την πλήρη απελευθέρωση που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!