Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιδρύθηκε επισήμως η ΕΑΝΕΠ Οινοφύτων
[Η Ναυτεμπορική]: Ιδρύθηκε επισήμως η ΕΑΝΕΠ Οινοφύτων

[Η Ναυτεμπορική]: Ιδρύθηκε επισήμως η ΕΑΝΕΠ Οινοφύτων

Στόχος είναι ο μετασχηματισμός της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης Οινοφύτων σε οργανωμένο Επιχειρηματικό Πάρκο.

Με την υπογραφή του καταστατικού της ιδρύθηκε χθες η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ) Οινοφύτων. Αρχικοί μέτοχοι της ΕΑΝΕΠ είναι οι εταιρείες ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., ΣΥΜΕΤΑΛ Α.Ε. και Goldair Cargo Α.Ε., καθώς και το Επιμελητήριο Βοιωτίας. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο δήμαρχος Τανάγρας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) θα συμμετέχουν ως εκ της θεσμικής τους ιδιότητας στο διοικητικό συμβούλιο.

Η ίδρυση της ΕΑΝΕΠ είναι το αναγκαίο θεσμικό βήμα, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να προωθήσει τον μετασχηματισμό της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης (ΑΒΣ) Οινοφύτων σε οργανωμένο Επιχειρηματικό Πάρκο. Την πρωτοβουλία εξαρχής πλαισίωσαν τόσο ο δήμος Τανάγρας όσο και ο ΣΒΣΕ, ενώ η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. συνεισέφερε στη διαμόρφωση του σχεδίου ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου με τη σημαντική σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει.

Όπως αναφέρεται στο καταστατικό της, η ΕΑΝΕΠ Οινοφύτων έχει σκοπό την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, όπως αυτό συμπληρώθηκε πρόσφατα. Το έργο αφορά συνολική έκταση 11.300 στρεμμάτων και ο προϋπολογισμός του έχει υπολογιστεί αρχικά στα 85 εκατ. ευρώ, που θα προέλθουν από ίδια συμμετοχή των μετόχων (equity και δανεισμός) καθώς και από εισφορές των ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!