Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιδρύεται Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο
[Η Ναυτεμπορική]: Ιδρύεται Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο

[Η Ναυτεμπορική]: Ιδρύεται Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο

Την ίδρυση φορέα ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας ανήγγειλαν 40 περίπου εκπρόσωποι εταιρειών που είτε δραστηριοποιούνται είτε επιθυμούν τη σύναψη επαγγελματικών σχέσεων στις δύο χώρες.

Το Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (Hellenic-Indian Business Council HIBC) αποτελεί μια πλήρως αυτόνομη, μη κερδοσκοπική οργάνωση, που θα λειτουργεί για τη συνεχή βελτίωση των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων βάσει των οικονομικών και εμπορικών εξελίξεων και βεβαίως για την προώθηση των επαγγελματικών συμφερόντων των Μελών στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας.

Το HIBC θα λειτουργήσει ως εκπρόσωπος αντίστοιχων Ινδικών Φορέων και σύμβουλος κυβερνήσεων και οργανισμών, προκειμένου να επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα στα θέματα πολιτικής που επηρεάζουν τις Ελληνο-Ινδικές οικονομικές σχέσεις. Θα λειτουργήσει σαν σημείο επαφής και διασύνδεσης μεταξύ των κυβερνήσεων και του ιδιωτικού τομέα για την προώθηση και επίλυση θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος.

Επιδιωκόμενοι σκοποί:

Το Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στοχεύει :

  • Στην προώθηση και την ανάπτυξη των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα
  • Στην ενίσχυση της διακίνησης του εμπορίου και της ανάπτυξης μεταξύ των δύο χωρών.
  • Στη στήριξη των Ελλήνων επιχειρηματιών που επιθυμούν να δημιουργήσουν συνεργασίες με εταιρείες της Ινδίας
  • Στην αμφίδρομη παρουσίαση & προσέγγιση των Ελληνικών και Ινδικών επιχειρηματικών κοινοτήτων και τομέων
  • Στην οργάνωση ενός μόνιμου φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού επιχειρηματικού και εμπορικού ενδιαφέροντος.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, για λόγους σημειολογίας, σε ειδικό χώρο του ινδικού εστιατορίου «Indian Chef» στην Αθήνα. Μίλησαν ο πρωτεργάτης της ίδρυσης του νέου Φορέα Χρήστος Δήμας (Namaste Greece), ο οποίος αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία που συνδέουν τις δύο χώρες και στις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των επαγγελματικών σχέσεων σε επιχειρηματικό επίπεδο, ο Νότης Μαρτάκης (MTC GROUP που είναι και ο επίσημος σύμβουλος δημοσίων σχέσεων του Συμβουλίου) ο οποίος επικεντρώθηκε στα οφέλη από την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης από Ινδία προς Ελλάδα καθώς και ο νομικός, Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, που εξήρε τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!