Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ιδεολογική νίκη» για τη Λεπέν το χαρτοφυλάκιο περί «προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»
[Η Ναυτεμπορική]: «Ιδεολογική νίκη» για τη Λεπέν το χαρτοφυλάκιο περί «προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»

[Η Ναυτεμπορική]: «Ιδεολογική νίκη» για τη Λεπέν το χαρτοφυλάκιο περί «προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»

Την επιβεβαίωση της «ιδεολογικής νίκης» της ακροδεξιάς βλέπει η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν πίσω από τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για το μεταναστευτικό.

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δέχεται πιέσεις για να αποσύρει τον αμφιλεγόμενο τίτλο «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» από το χαρτοφυλάκιο του αρμόδιου για τη μετανάστευση Επιτρόπου. Οι επικριτές της υποστήριξαν μάλιστα ότι ο τίτλος αυτός παραπέμπει σε σύνθημα της ακροδεξιάς.

Μιλώντας σε υποστηρικτές της στο Φρεζούς της Γαλλικής Ριβιέρας, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε από την πλευρά της ότι ο τίτλος αυτός «αποκαλύπτει πολλά». «Επιβεβαιώνει την ιδεολογική νίκη μας», τόνισε η Λεπέν, που συχνά επικρίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως δεν έχει φτάσει στο σημείο να δεσμευτεί ότι θα βγάλει τη Γαλλία από το μπλοκ, καθώς το Frexit δεν έχει πολλούς υποστηρικτές μεταξύ των Γάλλων ψηφοφόρων. Υπό την πίεση των εθνικών κυβερνήσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση «αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η μετανάστευση προκαλεί ερωτηματικά για το μέλλον του τρόπου ζωής των Ευρωπαίων», πρόσθεσε με νόημα η Λεπέν.

Από το 2011 που η Μαρίν Λεπέν ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, έχει προσπαθήσει να διευρύνει την εκλογική βάση της και ταυτόχρονα να αποκοπεί από τους σκληροπυρηνικούς ακροδεξιούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!