Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ηχηρό καμπανάκι της Κομισιόν: Ένας στους τρεις Έλληνες 15χρονους σε κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας
[Η Ναυτεμπορική]: Ηχηρό καμπανάκι της Κομισιόν: Ένας στους τρεις Έλληνες 15χρονους σε κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας

[Η Ναυτεμπορική]: Ηχηρό καμπανάκι της Κομισιόν: Ένας στους τρεις Έλληνες 15χρονους σε κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας

Οι Έλληνες μαθητές εμφανίζουν μεγάλα κενά σε γραφή, ανάγνωση, μαθηματικά και θετικές επιστήμες. Ένα απογοητευτικά μεγάλο ποσοστό δεν έχει εξασφαλίσει τελειώνοντας το Γυμνάσιο βασικές δεξιότητες, όπως προειδοποιούσε πρόσφατα η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έρχεται να επιβεβαιώσει με την δική της αναλυτική αναφορά για την «Παρακολούθηση και Κατάρτιση του 2019» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα στοιχεία της Κομισιόν αποκαλύπτουν μάλιστα ότι η το ποσοστό των Ελλήνων μαθητών που διατρέχει κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας είναι σήμερα πολύ υψηλότερο από ό,τι πριν από δέκα χρόνια.

Οι Βρυξέλλες χτυπούν καμπανάκι συνολικά για την Ε.Ε., καθώς περίπου το 20% των δεκαπεντάχρονων μαθητών σε όλη την Ευρώπη εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας. Το να μην διαθέτουν βασικές δεξιότητες στην ανάγνωση, τη γραφή και τα μαθηματικά ή επαρκείς γνώσεις στις θετικές επιστήμες ένας στους πέντε μαθητές είναι ανησυχητικό προειδοποιούν και ζητούν από τις κυβερνήσεις και τους φορείς της εκπαίδευσης να είναι σε εγρήγορση.

Για τη χώρα μας η εικόνα είναι ακόμη πιο ζοφερή, με το ποσοστό σε κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας να ανέρχεται 32%. Στο σύνολο των επιμέρους τομέων, το ποσοστό των 15χρονων με χαμηλές επιδόσεις είναι υψηλότερο του κοινοτικού μέσου όρου.
Όσον αφορά την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι συντάκτες κάνουν ειδική αναφορά στους 15χρονους μαθητές που εξακολουθούν να διατρέχουν τον κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!