Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 26 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Huawei (ξανά) συστήνεται στο καταναλωτικό κοινό
[Η Ναυτεμπορική]: Η Huawei (ξανά) συστήνεται στο καταναλωτικό κοινό

[Η Ναυτεμπορική]: Η Huawei (ξανά) συστήνεται στο καταναλωτικό κοινό

Γιώργος Μ. Πολύζος
[email protected]
Ο Κομφούκιος έλεγε ότι ακόμα και «ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με το πρώτο βήμα» και κάπως έτσι ξεκίνησε μία πορεία τριάντα χρόνων ο Ren Zhengfei, ιδρυτής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Huawei.

Ο Ren Zhengfei ίδρυσε την Huawei Technologies το 1987 με αρχικό κεφάλαιο περίπου 5.000 δολάρια, τα οποία μάλιστα δεν είχε και ζήτησε από φίλους και γνωστούς να συμβάλουν στην προσπάθειά του. Προηγουμένως ο Ren ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Chongqing και εργάστηκε από το 1960 έως το 1982 για τον Λαϊκό Στρατό της Κίνας και συγκεκριμένα στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, χωρίς ωστόσο να κατέχει κάποιο αξίωμα.

Μετά την συνταξιοδότησή του από τον Λ.Σ. της Κίνας μετακόμισε το 1983 στο Shenzhen όπου εργάστηκε για λογαριασμό διαφόρων εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στον νεοσύστατο ακόμα κλάδο των ηλεκτρονικών ειδών. Τότε το Shenzhen ήταν ακόμη ένα «ψαροχώρι» το οποίο στην πορεία του χρόνου μεταβλήθηκε στην Silicon Valley της Κίνας.

Προφανώς τα βήματα που ακολούθησαν το πρώτο βήμα του Ren Zhengfei ήταν πολλά και σημαντικά καθώς η Huawei μετεξελίχθηκε σε έναν κολοσσό που παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες σε περισσότερες από 170 χώρες ενώ τεχνολογίες της χρησιμοποιούνται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!