Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Huawei απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί κατασκοπείας
[Η Ναυτεμπορική]: Η Huawei απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί κατασκοπείας

[Η Ναυτεμπορική]: Η Huawei απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί κατασκοπείας

Τις κατηγορίες των Αμερικανών αξιωματούχων, ότι είναι σε θέση να κατασκοπεύει τους χρήστες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν εξοπλισμό Huawei απορρίπτει κατηγορηματικά η Huawei Technologies. Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της «WSJ», η Huawei υπογραμμίζει ότι «στην πραγματικότητα, το backdoor που αναφέρεται από αξιωματούχους των ΗΠΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη λεγόμενη “λειτουργία νόμιμης παρακολούθησης”, μία υποχρεωτική και νόμιμη λειτουργία ενσωματωμένη στο σύστημα, για τη διευκόλυνση ποινικών ερευνών. Ουσιαστικά οι λειτουργίες αυτές διαχειρίζονται από παρόχους και όχι από προμηθευτές. Η αμερικανική κυβέρνηση εσκεμμένα μπερδεύει την τεχνολογία με λαϊκίστικoυς τρόπους κατανόησής της χρησιμοποιώντας αυτό που όλοι γνωρίζουν στον τομέα των τηλεπικοινωνιών».

Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν δημοσία την Huawei, ότι είναι σε θέση να κατασκοπεύει τους χρήστες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν εξοπλισμό Huawei, όπως ανέφερε η «WSJ» , καθώς η διοίκηση Trump κλιμακώνει την εκστρατεία κατά της Huawei για να πείσει τους συμμάχους, να μην χρησιμοποιούν την Huawei.

Όπως διευκρινίζει η ίδια η Huawei, «στην πραγματικότητα, το backdoor που αναφέρεται από αξιωματούχους των ΗΠΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη λεγόμενη “λειτουργία νόμιμης παρακολούθησης”, μία υποχρεωτική και νόμιμη λειτουργία ενσωματωμένη στο σύστημα, για τη διευκόλυνση ποινικών ερευνών. Ουσιαστικά οι λειτουργίες αυτές διαχειρίζονται από παρόχους και όχι από προμηθευτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!