Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: HSBC: Γιατί συστήνει την αγορά των ελληνικών μετοχών
[Η Ναυτεμπορική]: HSBC: Γιατί συστήνει την αγορά των ελληνικών μετοχών

[Η Ναυτεμπορική]: HSBC: Γιατί συστήνει την αγορά των ελληνικών μετοχών

Σε αναβάθμιση της σύστασής για την Ελλάδα σε «υπεραπόδοση» (overweight) από ουδέτερη προέβη η HSBC, ενώ υποβάθμισε σε ουδέτερη εκείνη για την Αίγυπτο και εξηγεί πού υπερισχύει η χώρα μας. Οι αναλυτές της HSBC βλέπουν ανάπτυξη 1,7% φέτος και 2,2% το 2020 για την ελληνική οικονομία, με ελαφρά επιβράδυνση στο 2% από το 2021. Σημειώνουν δε πως για να επιτευχθούν υψηλότεροι ρυθμοί, το κλειδί βρίσκεται στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων.

«Το γεγονός ότι πέρυσι οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα από την ένταξη στο ευρώ (2% του ΑΕΠ) και η αξιοσημείωτα φιλική προς τις επιχειρήσεις στάση της νέας κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι ενθαρρυντικά» αναφέρει η HSBC, η οποία σημειώνει ότι το χρηματιστήριο έχει πολύ καλές επιδόσεις φέτος, αλλά έχει ακόμα δρόμο μπροστά του.

Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα ο καλύτερος τρόπος να «παίξεις» στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα είναι ποντάροντας στις τράπεζες, για τις οποίες άλλωστε έχει αναβαθμίσει τη σύστασή της σε «αγορά» (buy). H εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, τα μακροοικονομικά δεδομένα και η αναμενόμενη πρόοδος στον τραπεζικό τομέα, εκτιμάται ότι θα δώσουν κι άλλη ώθηση στην αγορά.

Σε μία σύγκριση με την Αίγυπτο η HSBC σχολιάζει πως οι προοπτικές των δύο χωρών κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!