Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: HRW: Οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν απειλούν την υγεία των πολιτών
[Η Ναυτεμπορική]: HRW: Οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν απειλούν την υγεία των πολιτών

[Η Ναυτεμπορική]: HRW: Οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν απειλούν την υγεία των πολιτών

Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο Ιράν απειλούν την υγεία των κατοίκων της χώρας, καθώς περιορίζουν δραστικά την ικανότητα της Τεχεράνης να εισάγει φάρμακα, κατήγγειλε σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Η Ουάσιγκτον αποσύρθηκε το 2018 μονομερώς από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και επανέφερε τις αυστηρές οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.

«Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του ιρανικού λαού, όμως ο υπερβολικός και περιοριστικός μηχανισμός των αμερικανικών κυρώσεων βλάπτει το δικαίωμα των Ιρανών στην υγεία, περιλαμβανομένης της πρόσβασής τους σε ζωτικής σημασίας φάρμακα», κατήγγειλε η Σάρα Λία Ουίτσον διευθύντρια του HRW για τη Μέση Ανατολή.

«Το μεγάλο εύρος των αμερικανικών κυρώσεων έχει οδηγήσει τράπεζες και εταιρείες να σταματήσουν το εμπόριο ανθρωπιστικών αγαθών προς το Ιράν, καθιστώντας αδύνατο για τους Ιρανούς που έχουν μολυνθεί από σπάνιες ή περίπλοκες ασθένειες να λάβουν τα φάρμακά τους ή τη θεραπεία που χρειάζονται», συνέχισε η Ουίτσον.

Το HRW έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έκθεση 47 σελίδων για το θέμα, στην οποία χαρακτηρίζει το καθεστώς των κυρώσεων «σκληρό».

Το Ιράν παράγει το 96% των φαρμάκων που καταναλώνουν οι Ιρανοί, όμως εισάγει σχεδόν τις μισές πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή τους, σύμφωνα με το ιρανικό συνδικάτο φαρμοκοβιομηχανιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!