Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Horizon: Περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας από το Facebook
[Η Ναυτεμπορική]: Horizon: Περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας από το Facebook

[Η Ναυτεμπορική]: Horizon: Περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας από το Facebook

Το Facebook δημιουργεί ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας ονόματι Horizon, προκειμένου να προσελκύσει και ενθαρρύνει χρήστες να περνούν περισσότερο χρόνο στη VR.

Όπως αναφέρει το BBC, η εφαρμογή VR θα είναι στην ουσία ένα «μείγμα» χώρων κοινωνικής δραστηριότητας, όπου οι χρήστες θα μπορούν να συναντιούνται και να συζητούν, καθώς και άλλων χώρων που θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια. Η κίνηση και η εξερεύνηση αυτών των χώρων θα γίνεται μέσω καρτουνίστικων άβαταρ, και η εφαρμογή θα καταστεί διαθέσιμη και θα αρχίσει να δοκιμάζεται στις αρχές του 2020 από έναν μικρό αριθμό χρηστών.

Κάποιες λεπτομέρειες για το Horizon, μαζί με εικόνες, αποκαλύφθηκαν στη συνδιάσκεψη Oculus Connect την προηγούμενη εβδομάδα. Το Facebook ανέφερε πως οι χρήστες του Horizon θα μπορούν να καλούν ανθρώπους «ξεναγούς» για να τους βοηθήσουν να εξερευνούν τον χώρο και να εξοικειώνονται με το εικονικό περιβάλλον. Όπως τόνισε η εταιρεία, δεν θα πρόκειται για «moderators» που θα «αστυνομεύουν» το περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας και τις συμπεριφορές σε αυτό, ωστόσο θα υπάρχουν εργαλεία που θα επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται και ελέγχουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης με άλλους χρήστες. Επίσης, θα υπάρχουν επιλογές για διαμόρφωση και δημιουργία των δικών τους τμημάτων του εικονικού περιβάλλοντος, ενώ θα μπορούν να σχεδιάζουν τα δικά τους άβαταρ.

Το περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας έχει έναν καρτουνίστικο χαρακτήρα, καθώς προορίζεται για χρήση με το σετ Oculus Quest, που δεν έχει τα γραφικά υψηλής ανάλυσης που διαθέτουν άλλες συσκευές VR, οι οποίες συνδέονται με τον υπολογιστή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!