Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Handelsblatt: Στο Eurogroup της 27ης Απριλίου δήλωση για το χρέος
[Η Ναυτεμπορική]: Handelsblatt: Στο Eurogroup της 27ης Απριλίου δήλωση για το χρέος

[Η Ναυτεμπορική]: Handelsblatt: Στο Eurogroup της 27ης Απριλίου δήλωση για το χρέος

Πληροφορίες για συνάντηση του λεγόμενου Washington Group την Παρασκευή, στην οποία θα συζητηθούν μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μεταδίδει και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σε αυτήν θα συμμετάσχουν Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός, Ολαφ Σόλτς, εκπρόσωποι της ΕΚΤ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα επί τάπητος θα τεθούν διάφορες προτάσεις, για τις οποίες ήδη έγινε μία πρώτη συζήτηση την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει μάλιστα ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα μπορούσαν να προβούν σε δήλωση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα κατά τη συνάντησή τους στη Σόφια στις 27 Απριλίου. Εάν αυτή βρει σύμφωνο το ΔΝΤ, τότε το ΔΝΤ θα μπορούσε να αποφασίσει ήδη στα τέλη Απριλίου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με 1,6 δισ. ευρώ, όπως υποστηρίζουν οι πηγές της εφημερίδας.

Η Handelsblatt υπενθυμίζει πως στο τέλος του 2017 η ΕΚΤ και διάφορες ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες είχαν ακόμα ελληνικά κρατικά ομόλογα ύψους περίπου 9,5 δισ. ευρώ. Αυτά θα μπορούσε να τα αντικαταστήσει πρόωρα η Ελλάδα με τη βοήθεια του ESM. Έως σήμερα, έχουν καταβληθεί περίπου 46 δισεκατομμύρια ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τςη γερμανικής εφημερίδας, η τελευταία δόση πρέπει να ανέρχεται σε περίπου ένδεκα δισεκατομμύρια ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!