Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Grant Thornton: «Ανάσα» αισιοδοξίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες
[Η Ναυτεμπορική]: Grant Thornton: «Ανάσα» αισιοδοξίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες

[Η Ναυτεμπορική]: Grant Thornton: «Ανάσα» αισιοδοξίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες

Μία ανάσα συγκρατημένης αισιοδοξίας παίρνουν στο πρώτο εξάμηνο του 2019 έναντι του δευτέρου εξαμήνου του 2018 οι Έλληνες επιχειρηματίες, σύμφωνα με έρευνα της IBR της Grant Thornton. Ειδικότερα, η αισιοδοξία των Ελλήνων επιχειρηματιών για την οικονομική προοπτική των επόμενων 12 μηνών αυξήθηκε κατά 5% και ανήλθε στο 29%, ένδειξη των «δειλών» βημάτων ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Στον αντίποδα, η επιχειρηματική αισιοδοξία τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ευρώπη μειώθηκε στο 32% και 26% αντίστοιχα.

Παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία που εκφράζει η αγορά για το μέλλον, η οικονομική αβεβαιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Η οικονομική αβεβαιότητα μειώθηκε μεν κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο εξάμηνο, το ποσοστό ωστόσο συνεχίζει να αναδεικνύει την έλλειψη σταθερότητας στο ευρύτερο περιβάλλον.

«Η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας διαμορφώνεται με αισιοδοξία, καθώς το επιχειρείν αλλάζει σελίδα. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της έρευνας IBR, το επόμενο δωδεκάμηνο οι ελληνικές επιχειρήσεις θα προχωρούν σε φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια και είμαι βέβαιος πως θα στηρίξουν έμπρακτα την άνθηση των παραγωγικών ευκαιριών που υπάρχουν στην αγορά. Το μήνυμα για τη χώρα μας είναι σαφές. Παρά το κλίμα αβεβαιότητας οι επιχειρήσεις οφείλουν να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να στραφούν προς τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!