Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Google πραγματοποιεί την μεγαλύτερη εταιρική αγορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές
[Η Ναυτεμπορική]: Η Google πραγματοποιεί την μεγαλύτερη εταιρική αγορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

[Η Ναυτεμπορική]: Η Google πραγματοποιεί την μεγαλύτερη εταιρική αγορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

A general view shows wind farms in Union Hidalgo, in the Mexican state of Oaxaca, Mexico September 18, 2018. Picture taken September 18, 2018. REUTERS/Jorge Luis Plata

Η Google προχώρησε στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρικής αγοράς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην ιστορία που αφορά ένα πακέτο προμήθειας 1.600 μεγαβάτ και περιλαμβάνει 18 νέες ενεργειακές συμφωνίες.

Συνολικά, οι συμφωνίες αυτές θα αυξήσουν το παγκόσμιο portfolio των συμβάσεων της εταιρείας για αιολική και ηλιακή ενέργεια κατά τουλάχιστον 40%, δηλαδή στα 5.500 μεγαβάτ – ποσότητα που ισοδυναμεί με την απόδοση ενός εκατομμυρίου ηλιακών οροφών. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η λειτουργία όλων αυτών των έργων, το portfolio της Google για ενέργεια χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από πόλεις όπως η Ουάσιγκτον ή από χώρες όπως η Λιθουανία και η Ουρουγουάη.

Επιπλέον, οι νέες συμφωνίες θα δώσουν ώθηση στην κατασκευή έργων ενεργειακής υποδομής, αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα περιλαμβάνουν εκατομμύρια ηλιακά πάνελ και εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, κατανεμημένα σε τρεις ηπείρους. Συνολικά, ο ενεργειακά ανανεώσιμος «στόλος» της αμερικανικής εταιρείας αποτελείται από 52 προγράμματα, αξίας άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέες κατασκευές και με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι 18 νέες αυτές συμφωνίες καλύπτουν όλη την υδρόγειο, συμπεριλαμβάνοντας επενδύσεις σε ΗΠΑ, Χιλή και Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!