Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: H Google φτιάχνει deepfakes για να αντιμετωπίσει τα deepfakes
[Η Ναυτεμπορική]: H Google φτιάχνει deepfakes για να αντιμετωπίσει τα deepfakes

[Η Ναυτεμπορική]: H Google φτιάχνει deepfakes για να αντιμετωπίσει τα deepfakes

Η Google παρουσίασε μια βάση δεδομένων με 3.000 deepfakes- βίντεο τα οποία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να αλλάζουν πρόσωπα ή για να παρουσιάζουν ανθρώπους να λένε πράγματα που ποτέ δεν είπαν στην πραγματικότητα.

Στα βίντεο αυτά εμφανίζονται ηθοποιοί και χρησιμοποιείται ένα μεγάλο εύρος εργαλείων τα οποία είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό για την πρόκληση αλλαγών στα πρόσωπα. Ο κολοσσός του χώρου της αναζήτησης ελπίζει πως η βάση αυτή θα βοηθήσει ερευνητές να δημιουργήσουν εργαλεία που θα βοηθούν στον εντοπισμό και την απομάκρυνση «επιβλαβών» βίντεο τέτοιου τύπου.

Όπως σημειώνει το BBC, εντείνονται οι φόβοι πως τέτοιου είδους βίντεο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση θεωριών συνωμοσίας και προπαγάνδας, καθώς η τεχνολογία deepfake παίρνει βίντεο και ηχητικά πραγματικών ανθρώπων, συχνά πολιτικών ή διασήμων, και χρησιμοποιεί τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης για να τα αλλάξει- για παράδειγμα εμφανίζοντάς τους να λένε διαφορετικά πράγματα από ό,τι στην πραγματικότητα, ή βάζοντας το κεφάλι τους στο σώμα ηθοποιών σε βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν, το 2017, έχουν κυκλοφορήσει πολλές open source μέθοδοι δημιουργίας deepfake βίντεο.

Σε σχετικό blogpost όπου η Google παρουσιάζει τη δουλειά της, σημειώνεται πως «εφόσον ο κλάδος αυτός προχωρά γρήγορα, θα εμπλουτίζουμε αυτό το dataset καθώς η τεχνολογία deepfake εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με συνεργάτες σε αυτό τον χώρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!